1Sitemize kayıt olun
2Ücretsiz katagorilere bakın.
3Ücret ödemeden hizmet alın

Herhangi bir proplem veya sorun bildirim için email  destek [ @ ] fevt.net . Teşekürler!

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi-Cuma 07:00 - 02:00
Cumartesi- 17:00 -20:00

WhatsApp:+ +90 535 517 78 29

Kullanıcı Dostu Düzen

Yine Google Quality Guidelines’ daki makaleden alıntı yapacağız:

“En yüksek kalitedeki sayfaların sayfa düzenleri, Ana İçeriğin anında görünür hale gelmesini sağlar”

 

Ülkemizde son yıllarda %100’ün üzerinde artış sağlayan mobil kullanım oranı her geçen gün fazlalaşıyor. Bu da mobil sektörün ne kadar önemli bir alanda varlığını kanıtlıyor.

 

Ülkemiz de yakın zamanda yapılan araştırmada; 27 Milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bunların %55’i akıllı telefonlarından sosyal medyalara bağlanarak gündemi sıkıca takip ediyor. Asıl şaşırmamız gereken nokta ise ülkemizde 20 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor ve her geçen gün bu oran büyüyor.

Kullanıcılar ihtiyaçlarının çoğunu internet üzerinde halletmeye başladı bile. Gelişen ve hızla büyüyen teknolojinin nimetlerinin yanı sıra, internet ile haşır neşir olan kullanıcılar gıda ve ev ürünlerini artık internet üzerinden gönül rahatlığı ile alıyor.

Bu kadar geniş bir kitle bulunuyor ve her geçen gün daha da akıllanıp oranlar gittikçe artıyor. Böyle bir kitleye tam anlamıyla ulaşmak, ihtiyaçlarını karşılamak, sektör içerisinde o kadar rakip varken size ulaşmalarının yollarından en önemlisi; uygulamanı ya da web sitenin mobil versiyonunun kullanıcı dostu, kullanım kolaylığı sağlayan bir mobil arayüz tasarımına sahip olması yolundan geçiyor.

Kullanıcılar mobil uygulamanızı kullanmaya başladığı an, kullanım kolaylığı her zaman uygulamayı bir adım öne taşıyarak kullanıcı kitlesini istediği içeriğe ulaştırmış olacak. Buna güzel bir örnek vermemiz gerekirse; Mobil telefon kullananların %85’i genel olarak cihazı sağ eli ile kontrol ediyor. Bununla kalmayıp taşıt içerisinde, herhangi bir iş yaparken bile mobil cihaz ile etkileşime geçen ilk el kullanıcıların sağ eli oluyor. Böyle bir şeye neden oynamayalım? Yani tasarımını yaptığımız uygulamanın en kötü %90 içeriği sağ el ile kontrol edilebilir olsun. Böylece kullanıcı sol elini kullanmadan tüm içeriğe sağ eli ile ulaşabilecek ve istediğini elde etmiş olmasını kim istemez?

Bu örneği kötüye çevirecek olursak; Yaratmış olduğumuz uygulamanın geri dön butonu mobil ekranın sol üst köşesinde olsun. Kullanıcı otobüs içerisinde sağ eli ile mobil cihaz üzerinde etkileşime girerek uygulamanızı kullandığını var sayalım. Geri gitmek istediğinde ve ekranın 5inç boyutlarında olduğunu düşünerek sağ elinin baş parmağı ile uygulamamızın ekranının sol üst kısmında bulunan geri butonu ulaşamayacak ve zorlanacak. Bu da işlevselliğini yitirmiş ve kullanım oranını azaltmış olacaktır. Kullanıcı geri gitmek için ya sol elini rahatsız edecek ya da cihazın uyku tuşuna basarak cebine koymasına sebep olacak.

(Bu hikâye bir yerden tanıdık geldi mi? Evet, tüm iPhone kullanıcıların çoğunun başını ağrıttığı, bence çok kullanışsız bir kullanıcı deneyimi.)

İşin aslı ve özetine gelecek olursak; Mobil Dünya hızla büyüyor ve uygulama, mobil tarayıcılardan web site içerikleri hızla yenilenip, mobil standartlarına çevriliyor. Mobil cihaza sahip tüm kullanıcılar, karmaşık, zor ve kullanışsız mobil uygulamalarının aksine daha kullanılabilir, akıcı ve istediğine daha kolay ulaşmak istiyor.

Gereğinden Fazla Dış Link

Sözü edilen Kalite değerlendirme belgesinden direkt olarak alınmıştır:

“Bazı sayfalarda haddinden fazla link mevcut. Bu durum sayfanın ne olduğunu anlaşılmaz kılmakta ve Ana İçerik’ten uzaklaştırmakta”

Sayfadaki Link Sayısı Fazlaysa Spam Olur mu?

 Birçok insan, 102 kadar linkleri olursa onları spam olarak görüp harekete geçeceğimizi varsaydılar. Ama bu yalnızca kabaca bir kılavuzdu. Ancak tabi web değişiyor ve gelişiyor. Kimi belirli web sayfaları büyüdüler, daha zengin medya içerikleri var yani sayfa içerisinde toplayıcılar ve benzeri şeylerle çok daha fazla link içermesi o kadar da alışılmadık değil.

Yani biz de bu kılavuzu kaldırdık ve şu an da yalnızca uygun rakamlar içinde tutun diyoruz. Ki bence bu iyi bir öneri.  Sayfadaki link sayısı ve pagerank ilişkisi nedir?  Şu an dosya boyutu olarak bir limit olabilir ama çok daha yüksek bir limit. Ve aynı zamanda sayfa başı işleyebileceğimiz link sayısı da çok daha yüksek. Akılda bulundurulması gereken birkaç faktörse pagerankiniz olduğunda dış linklerden geçen pagerank miktarı, toplam dış link sayısına bölünüyor. Yani, 100 linkiniz varsa pagerankinizi 100’e bölecek, 1000 linkiniz varsa pagerankinizi 1000’e böleceksiniz

Yani çok fazla sayıda linkiniz varsa her bir linkten geçen pagerank çok çok küçük boyutlara düşebilir. Bir başka şeyse, bu kullanıcıları sinir etmeye başlayabilir ya da tonlarca ve tonlarca linkiniz varsa spam olarak görünebilir. Biz de eğer spam gibi görünen çok fazla link görürsek bu konuda harekete geçebiliriz.

Ama eski 100 linklik kılavuzumuzla şu anki web algısını karşılaştırırsanız sayfa başına iki, üç, dört yüz link gayet uygun. Tabii eğer sayfalar uzunsa yeterli değer girdisi, önemli derecede içerik ve gerçek bilgiler varsa..  Sayfadaki Link Sayısının Bir Limiti Var mı?  Yani kısa cevap, bu konuda endişelenmenize ve kendinizi 100 linkle sınırlamanıza gerek yok.

Ama sıradan bir kullanıcı bulup basit bir kullanıcı testi yapıp onların siteyi tuhaf, spam gibi ya da sayfayı sıkışık görmediklerinden emin olmak işe yarayabilir. Bu tür kriterleri karşıladığınız sürece kalanı pek de stres yapılacak şeyler değil.

URL Yolu

Anasayfaya yakın URL adresleri google sıralamasında daha üsttlerde yer alma şansı daha yüksektir.

Aradığınız Sayfa Bulunamadı

Aradığınız sayfanın url yapısı değişmiş olabilir. Lütfen Sitemap başlıklarını geziniz.Şayet yetersiz bulursanız 0545 942 20 50 ile temas kurunuz.

 

Anahar Kelime Kullanım Oranı

Eğer bir yazı içerisinde kullandığınız anahtar kelime sayısı diğer tüm kelimelerden daha fazla ise, bu google tarafından bir ilgililik sinyali olarak algılanacaktır.

"

Web tasarımı yapılırken SEO uyumlu makale hazırlandığında, yazının içeriğinin özgünlüğü kadar yazının içeriğindeki anahtar kelime sayısının önemi de büyüktür. SEO uyumlu bir yazıda anahtar kelimelerin çok fazla kullanılması, web sitesinin erişilebilirliğini arttırmakla eş değer olmamaktadır. Ayrıca aynı anahtar kelimelerinin olması gerekenden daha az kullanımı da yazının SEO’ya uygunluğunu etkileyen etkenler arasındadır. Web tasarımı yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken konulardan biri de budur. SEO’ya uygun makaleler yazarken anahtar kelime yoğunluğunun, tüm yazının kelime sayısının yüzde yedisi gibi bir oranda olması gerektiği belirtilmektedir. Ancak, bu yoğunluk oranının her zaman yüzde yedi gibi bir rakama tekabül ettiği söylenemez. Eğer bir anahtar kelime Google gibi arama motorlarında çok fazla aranıyorsa, o zaman bu anahtar kelimenin yazıda kullanım sıklığı düşürülmelidir. Makalede anahtar kelime sıklığının yüzde dört gibi bir seviyede olması daha uygundur. Fazla anahta kelime kullanıldığında arama motorları spam olarak algılayabilecektir. Eğer bir site yüksek oranlarda hit sayısına sahip ise, arama motoru bu sitenin güvenilir olduğunu varsayacak ve makalede kullanılan anahtar kelimelere spam teşhisi koyarken daha toleranslı hareket edecektir. Web sitesinin internetteki yaşı ne kadar fazlaysa arama motoru algoritmaları tarafından güvenilirliği kanıtlanmış kabul edilecektir. Yani site zamanla spamla etiketlenmeden yayın hayatını sürdürürse, bu arama motorları tarafından güvenilirliği fazla bir site olarak görülecektir.

Özgün İçerik Önemlidir

SEO uyumlu makale yazılırken içeriğinin de özgün olması gerekmektedir. Kopya içerik olduğunda arama motorları bunu fark edecek ve web sitesini çok gerilere itecektir. Bu nedenle özgün ve imla kurallarına uygun makalelerin yazılması önemlidir. Web tasarımı dünyasında SEO ile özgünlük neredeyse her şey haline gelmiştir. Anahtar kelime ise SEO ile doğrudan ilişkilidir. Bir sitenin SEO oranı ne kadar yüksek ise, güvenilirliği de bir o kadar fazla olmaktadır."

TOP