1Sitemize kayıt olun
2Ücretsiz katagorilere bakın.
3Ücret ödemeden hizmet alın

Herhangi bir proplem veya sorun bildirim için email  destek [ @ ] fevt.net . Teşekürler!

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi-Cuma 07:00 - 02:00
Cumartesi- 17:00 -20:00

WhatsApp:+ +90 535 517 78 29

Park Edilmiş (Beklemedeki)Domainler:

Aralık 2011’deki bir Google güncellemesiyle park edilmiş (beklemedeki) domainlerin aramada görünebilirliği düşürüldü.

Google’da ilk sayfada çıkmak neredeyse her şirket için hayati anlamda önemli. Organik ve bedava trafik, gelen kişiler için herhangi bir para ödemiyorsunuz, alakalı anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkıyorsanız, alakasız değil, muhtemel yüksek olasılıkla müşteri, ziyaretçi kitlesini web sitenize çekiyorsunuz, her şirket için bu oldukça kritik ve olmazsa olmaz.
Peki ama bu nasıl olacak? araştırıyorsunuz karşınıza, “SEO“, yani “Arama Motoru Optimizasyonu“, ya da birçok kişinin kullandığı tabirle “Google Optimizasyon” çıkıyor.

Google’da ilk sayfada çıkmak için ne yapmalı, nedir bu işin sırrı?

Evet Herkes bu sorunun cevabının peşinde ve ne yazık ki bu sorunun tek bir yanıtı yok. Ama kesin olan bir şey var, o da Google’ın algoritmasını tamamını kimsenin bilmediği. Google’ın tam olarak neye göre sıralama yaptığını bilmenize imkan yok. Google’ın sıralama algoritmasını etkileyen yüzlerce kriter var. Google’da çalışan birçok kişi dahi tüm kriterleri bilmiyor, adı üstünde bu bir sır ve özenle saklanıyor. Bizde size denenerek sonuçlar alınmış ve işin uzmanlarının kullandığı Arama motoru optimizasyonu yaparken temel olarak dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız. Sitenizi ve içeriklerinizi doğru temeller üzerine kurarsanız etkisini de iyi bir şekilde alabilirsiniz. İşte size Google’ın kendi algoritmasında sıralama yaparken muhtemelen dikkate aldığı 204 kriter.

Peki nedir bu Google’da ilk sayfa kriterleri?

Bazılarının doğruluğu kanıtlanmış bilgilerdir, bazılarının doğruluğu ise tartışmalı bir kısmı da SEO uzmanlarının tahminleri ama hepsi de bu listede yer almakta. Google sitenizin kaderini bu kriterlerin bir kombinasyonu ile belirliyor.

Domain Factors

1. Domain’in Yaşı: Google Webmasters "Matt Cutts" "How does Google determine domain age, and is it important for ranking?"  isimli videosunda der ki: “Altı aylık ve bir yıllık iki domaini kıyasladığımızda, aslında aralarında çok da büyük bir fark olmadığını görürüz.” Başka türlü ifade edersek domainin yaşı bir kriterdir… ama çok da önemli bir kriter değildir.

2. Anahtar Kelimenin Domainde Yer Alması: Eskisi kadar hızla yukarılara taşımasa da anahtar kelimenizin domainde yer alması konuyla ilintili olduğu yönünde algı sağlar. Ne de olsa bir domain adında görünen anahtar kelimelere halen dikkat etmekteler.

3. Anahtar Kelimenin Domainin İlk Kelimesi Olması: Hedeflenen anahtar kelimeyle başlayan bir domainin, anahtar kelimesi domain içinde yer almayan, ya da anahtar kelimesi domainin orta ya da son kısmında yer alan diğer domainlere göre avantaj sağladığı bir gerçektir, öyleyse Anahtar Kelimenin Domainin İlk Kelimesi Olması sıralamda önemli bir etkendir diyebiliriz.

4. Domain tescil uzunluğu: “Değerli (meşru) domainlerin ödemeleri genellikle birkaç yıllık peşin olarak yapılırken , merdivenaltı (güvenilir olmayan) domainler ise nadiren bir yıldan uzun kullanılır. Bu nedenle bir domainin geçerlilik süresinin uzun olması, o domainin güvenilirliğini tahmin edebilmek adına bir kriter olarak kullanılabilir.

5. Alt Domain Adındaki Anahtar Kelime (Subdomain Keyword): Alt domainde yer alan bir anahtar kelimenin sıralamada yükselme sağlayabileceği konusunda fikir birliğine var ve bu bir kriter olarak kullanılabilir.

6. Domainin Geçmişi: Bir sitenin sahibinin devamlılık arz etmemesi ya da çeşitli kereler el değitirmesi (kaynak whois), domaine yönlendirilmiş linklerin de olumsuz olarak değerlendirilmelerine sebep olacaktır. Bu durumda Google’a sitenin geçmişinin “sıfırlanması” konusunda sinyal gidebilir.

7. Tam Eşleşen Domain (Exact Match Domain): Tam olarak eşleşen bir domain adı (EMD) size bir yükselme sağlayabilir… tabii ancak site kaliteli bir siteyse. Ama Tam Eşleşen Domain(EMD) düşük kalitede bir siteyse Tam Eşleşen Domain (EMD) güncellemesi (update) zayıf kalır.

8. Kamuya açık Olan ya da Olmayan Domain Sahibi: Gizli “WhoIs”(domain sahibi kimdir) bilgisi “saklayacak bir şey” olduğunun bir göstergesi olabilir. Google Webmasters "Matt Cutts" 2006 yılında Pubcon’da şöyle dedi: “…Domainlerin kime ait olduğuna baktığımda gördüm ki, hepsinin bilgileri “özel kullanıcı koruma hizmeti” tarafından korunmaya alınmıştı. Bu nadiren karşılaşılabilecek bir durumdu. Whois kullanıcı gizliliği otomatikman kötü olarak algılanamaz, ama bu kriterlerin pek çoğuyla karşılaşmaktaysanız, genellikle tek bir sitesi olan ya da o tarz bir kişiden değil, çok değişik tipte bir webmasterdan bahsediyorsunuzdur.”

9. Cezalandırılan Domain Sahibi (WhoIs): Eğer Google bir kişinin spamci olduğuna kanaat getirirse, o kişiye ait diğer siteleri de daha dikkatli takip edecektir.

10. Ülke Uzantısı (TLD): Ülke uzantısı olan bir Domain (örneğin .cn, .pt, .ca) sözkonusu ülkedeki sıralamada yardımcı olur… ama sitenin dünya çapındaki sıralamasını da kısıtlamış olur.

TOP