1Sitemize kayıt olun
2Ücretsiz katagorilere bakın.
3Ücret ödemeden hizmet alın

Herhangi bir proplem veya sorun bildirim için email  destek [ @ ] fevt.net . Teşekürler!

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi-Cuma 07:00 - 02:00
Cumartesi- 17:00 -20:00

WhatsApp:+ +90 535 517 78 29

Kullanıcı Dostu Düzen

Yine Google Quality Guidelines’ daki makaleden alıntı yapacağız:

“En yüksek kalitedeki sayfaların sayfa düzenleri, Ana İçeriğin anında görünür hale gelmesini sağlar”

 

Ülkemizde son yıllarda %100’ün üzerinde artış sağlayan mobil kullanım oranı her geçen gün fazlalaşıyor. Bu da mobil sektörün ne kadar önemli bir alanda varlığını kanıtlıyor.

 

Ülkemiz de yakın zamanda yapılan araştırmada; 27 Milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bunların %55’i akıllı telefonlarından sosyal medyalara bağlanarak gündemi sıkıca takip ediyor. Asıl şaşırmamız gereken nokta ise ülkemizde 20 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor ve her geçen gün bu oran büyüyor.

Kullanıcılar ihtiyaçlarının çoğunu internet üzerinde halletmeye başladı bile. Gelişen ve hızla büyüyen teknolojinin nimetlerinin yanı sıra, internet ile haşır neşir olan kullanıcılar gıda ve ev ürünlerini artık internet üzerinden gönül rahatlığı ile alıyor.

Bu kadar geniş bir kitle bulunuyor ve her geçen gün daha da akıllanıp oranlar gittikçe artıyor. Böyle bir kitleye tam anlamıyla ulaşmak, ihtiyaçlarını karşılamak, sektör içerisinde o kadar rakip varken size ulaşmalarının yollarından en önemlisi; uygulamanı ya da web sitenin mobil versiyonunun kullanıcı dostu, kullanım kolaylığı sağlayan bir mobil arayüz tasarımına sahip olması yolundan geçiyor.

Kullanıcılar mobil uygulamanızı kullanmaya başladığı an, kullanım kolaylığı her zaman uygulamayı bir adım öne taşıyarak kullanıcı kitlesini istediği içeriğe ulaştırmış olacak. Buna güzel bir örnek vermemiz gerekirse; Mobil telefon kullananların %85’i genel olarak cihazı sağ eli ile kontrol ediyor. Bununla kalmayıp taşıt içerisinde, herhangi bir iş yaparken bile mobil cihaz ile etkileşime geçen ilk el kullanıcıların sağ eli oluyor. Böyle bir şeye neden oynamayalım? Yani tasarımını yaptığımız uygulamanın en kötü %90 içeriği sağ el ile kontrol edilebilir olsun. Böylece kullanıcı sol elini kullanmadan tüm içeriğe sağ eli ile ulaşabilecek ve istediğini elde etmiş olmasını kim istemez?

Bu örneği kötüye çevirecek olursak; Yaratmış olduğumuz uygulamanın geri dön butonu mobil ekranın sol üst köşesinde olsun. Kullanıcı otobüs içerisinde sağ eli ile mobil cihaz üzerinde etkileşime girerek uygulamanızı kullandığını var sayalım. Geri gitmek istediğinde ve ekranın 5inç boyutlarında olduğunu düşünerek sağ elinin baş parmağı ile uygulamamızın ekranının sol üst kısmında bulunan geri butonu ulaşamayacak ve zorlanacak. Bu da işlevselliğini yitirmiş ve kullanım oranını azaltmış olacaktır. Kullanıcı geri gitmek için ya sol elini rahatsız edecek ya da cihazın uyku tuşuna basarak cebine koymasına sebep olacak.

(Bu hikâye bir yerden tanıdık geldi mi? Evet, tüm iPhone kullanıcıların çoğunun başını ağrıttığı, bence çok kullanışsız bir kullanıcı deneyimi.)

İşin aslı ve özetine gelecek olursak; Mobil Dünya hızla büyüyor ve uygulama, mobil tarayıcılardan web site içerikleri hızla yenilenip, mobil standartlarına çevriliyor. Mobil cihaza sahip tüm kullanıcılar, karmaşık, zor ve kullanışsız mobil uygulamalarının aksine daha kullanılabilir, akıcı ve istediğine daha kolay ulaşmak istiyor.

TOP